söndag 9 oktober 2011

Critical Pathways in Therapeutic Intervention

Att sitta och repetera inför FCCAn med den här boken är som att sitta med facit i handen. Hade jag haft den här boken från första året hade det varit bra mycket lättare att skriva course-works och framförallt lära sig differential diagnostik.

Boken är indelad regionsvis och täcker det mesta man kan stöta på i kliniken ur ett case-perspektiv, alltså vad man kan tänka sig möta i form av symptom och testresultat. Den beskriver inte bara olika tillstånd, utan också de tester man kan använda för att ställa diagnos samt anatomin och patofysiologin kring de olika besvären.

Den är förvisso skriven för sjukgymnaster men den ger idéer för hur en behandlingsplan kan läggas upp för de fall som beskrivs. Där Goodman & Schneider känns lite väl patologi-orienterad känns den här boken mer i linje med de tillstånd som är mer vanliga hos de patienter som söker sig till en osteopat.

Det enda negativa är att den kan kännas lite väl sexistisk emellanåt, som i detta fall:

"Symptoms actually began a week ago and were preceded by spending an intense Sunday afternoon helping his wife do her annual spring cleaning."

Boken finns att köpa på bokus.

1 kommentar:

  1. Ett till tips, förvisso för kiropraktorer men sjukt bra ändå. Mycket bättre än goodman schneider
    http://www.amazon.com/Differential-Diagnosis-Management-Chiropractor-Third/dp/0763732206

    SvaraRadera